fbpx

Höga Kusten erbjuder mängder av vandringsmöjligheter – allt från välkända vandringsleder till bortglömda avstickare. Höga Kusten- och Världsarvslederna är ett par av dem. Skuleskogens Nationalpark och Skuleberget är också unika i sitt slag i Sverige, med vandring över kala kalottberg, genom djupa bergsskrevor, längs havskust och i bedövande vacker gammelskog. Här kan man vandra både kortare och längre turer och det finns många unika platser att besöka. Se mer om Höga kusten på filmen här intill!

På denna resa som arrangeras för Malmö-Lund Vandrarlag besöker vi de vackraste platser som Höga kusten har att erbjuda, och vi hinner också med ett par okända pärlor. Vi vandrar med kvalificerade lokala guider, reser klimatsmart med tåg och fossilfri buss, bor trevligt och äter gott.

Varje dag finns en längre och en kortare tur planerad, båda guideledda. Buss kör oss till startplats och möter upp vid slutet av dagsetappen. Vi bor bekvämt på vackra platser, invid Högakustenbron på en udde som sträcker sig ut i Ångermanälven och närmast havet i den lilla fiskebyn Norrfällsviken.

Huvudledare är den mycket erfarne vandringsledaren Bengt Wallin, med djup kompetens om natur och kultur i Höga kusten. Med sig har han sin kollega Lars Söderlind. De känner till alla stigar värda att vandra i detta världsarv.

3 anledningar att resa med MLV och Nationalparksresor till Höga kusten

1 Storslagen vandring i världsarvsmiljö

Få ställen i Sverige har så storslaget landskap och så fin vandring som Höga kusten. Världsarvet Höga kusten har rest sig ur havet de senaste 10 000 åren och här hittar du världens idag högst belägna kustlinje uppe på Skuleberget, 286 meter över havet. Under resan med MLV besöker vi de vackraste delarna, och givetvis inkluderar vi ikoniska platser som Skuleberget och Skuleskogens nationalpark.

2 Varierande vandring med en längre och en kortare sträcka varje dag

Vandringen är varierande och inkluderar kalottberg, utsiktspunkter, vandring längs kusten och över fäbodshedar i fjällskog. Vi erbjuder en längre (ca 18-22 km) och en kortare (ca 8-12 km) guidad vandring varje dag. Med vår klimatsmarta buss som drivs på biobränsle når vi de bästa lederna i Höga kusten och när vi når vårt mål väntar bussen på oss för transport tillbaka till hotellet. 

3 Vi bor bekvämt nära havet

Under resan bor vi i två olika delar av Höga kusten. Resans första dagar bor vi vid Ångermanälvens strand med spektakulär utsikt över älven och Höga kustenbron. Här kan du njuta av bastubad och ett svalkande dopp i älven efter dagens vandring! Sedan flyttar vi ut till gamla fiskebyn Norrfällsviken, vackert beläget längst ut mot havet på Nordingrå, strategiskt placerat vid Världsarvsleden.

Några av våra vandringsplatser

Skuleskogens nationalpark

Skuleskogens nationalpark erbjuder fantastisk vandring, men också en spännande historia och öppnar upp sig likt en skolbok i naturgeografi och ger dig svaren på hur inlandsisen, landhöjningen och havsvågorna format landskapet. Skuleskogen inrättades år 1984 som Sveriges 19:e nationalpark. Ingen annanstans är Bottenhavet så djupt och öarna så höga som längs Höga Kusten. Det är de rödaktiga klipporna av Nordingrågranit, landhöjningskusten och barrskogen i gränslandet mellan syd och nord som är typiskt för nationalparken.

Skuleberget

Under den senaste inlandsisen trycktes landet ner av tyngden från flera kilometer is. Här i Höga Kusten var nedtryckningen som störst. När inlandsisen sedan smälte för 10 500 år sedan gick havsytan 286 meter högre upp på Skuleberget än det gör idag. Bergets topp var då en nio meter hög kobbe i havet. Det är den högsta markeringen i landet av havsstranden efter att inlandsisen smälte. Skuleberget är med andra ord ett rekordberg. Du kan se var havsnivån låg när den var som högst genom att spana efter metallbandet som går runt Skulebergets topp.

Skuleberget har genom historien varit ett viktigt landmärke i det ångermanländska landskapet. Redan på de första kartorna över Skandinavien finns Skuleberget utsatt. Linné passerade här år 1732 under sin lappländska resa och beskrev en dramatisk klättring upp för berget: “Vi klöf up för klipporna, kröp, hasade, drog oss fram, vi tog tag i en av buskarna eller småstenarne med en hand, hvilket om han fallerat, som lätteligen ske kunnat, hade varit et actum de vita nostra.”

Nätra Fjällskog

Vi besöker den för många okända pärlan Nätra Fjällskog i norra delen av Höga kusten, där vi får vandra i gammalt fäbodslandskap. Här erbjuds fin vandring i fjällskog längs en nyrestaurerad led. Vid rätt väder erbjuds dessutom en otrolig, milsvid utsikt över havsvikarna i öster och in mot det kulliga bergslandskapet i väster.

Världsarvsleden

Världsarvsleden är en 10 mil lång vandringsled i Nordingrå, mitt i världsarvet Höga Kusten. Leden passerar flera naturreservat samt fiskelägen och 29 små byar. Världsarvsleden bjuder på många vackra vyer i en storslagen natur. Världsarvsleden passerar förbi vårt boende i Norrfällsviken, så för den som vill ta en extra kvällsvandring kan man kliva rakt ut genom dörren och njuta av den etapp som går längs havet och genom Norrfällsvikens naturreservat.


Resfakta

Tid: 25 augusti – 1 september 2024

Deltagarantal: 22-36

Priser

  1. Del i dubbelrum i hotellrum Björkudden + Norrfällsviken 14 900 kr (enkelrum + 3 600 kr)
  2. Del i dubbelrum B&B Björkudden + stuga med WC/dusch i Norrfällsviken 14 100 kr (enkelrum + 3 000 kr)
  3. Del i dubbelrum B&B Björkudden + vandrarhemsrum inkl. lakan/handduk i Norrfällsviken , 13 500 kr (enkelrum +1 300 kr) 
  4. [NYTT] Hotellrum på Björkudden och stuga med WC/Dusch i Norrfällsviken, 14 900 kr (enkelrum +3 600 kr)

Uppdatering 26/2: Platser kvar (del i dubbelrum och enkelrum) på boendealternativ 2, 3 och 4. Enkelrum för boendealternativ 1 fullt, men det finns möjlighet att som soloresenär välja del i dubbelrum om man kan tänka sig att dela med en annan medlem (1 plats).

Nytt boendealternativ nu bokningsbart, se alternativ 4 ovan (begränsat antal platser, enkelrum tillgänglig)

Givetvis går det bra att boka del i dubbelrum även som soloresenär, om man kan tänka sig att dela rum med en annan medlem i föreningen.

Allt detta ingår

  • Nattåg T&R Malmö/Lund-Stockholm och snabbtåg T&R Stockholm-Härnösand
  • Transporter i klimatsmart buss inom Höga kusten till/från vandringarna
  • Lokala färdledare och guider som leder vandringarna
  • Guidat besök på Hemsö fästning
  • 5 övernattningar i hotell/stuga (logi enligt bokning) inkl. frukostbuffé
  • 2/3-rätters måltider och picknickluncher under vandringsdagarna
  • Deltagarinformation.

Tillkommer: Mat under tågresan, Lunch dag 2 på Hemsö Fästning samt dag 7 på Skuleberget, alkoholhaltiga drycker

Möjliga tillval: Via Ferrata på Skuleberget dag 6, Uppgradering till sovvagn på nattåget

Resan arrangeras för föreningens medlemmar, och det går givetvis bra att bli medlem om du inte redan är det (kostar 150 kr/år). Anmäl dig till resan så återkommer föreningen med mer information om medlemskapet.

Om vår huvudguide, vandringarna och om att resa klimatsmart

Om vår huvudguide Bengt Wallin

Bengt Wallin är vår Höga kusten-specialist och arbetar som natur- och världsarvsguide i Höga Kusten. Bengt är friluftsmänniska sedan barnsben och arbetar som pedagog i olika sammanhang. Genom åren har Bengt gjort otaliga färder i Höga Kusten såväl sommar som vinter. Vandringar, skidfärder, kanotfärder, seglatser m.m. Han kan visa och berätta mycket om natur och kultur i Höga Kusten. Bengt är av Nordingråsläkt, uppvuxen i Härnösand, fritidsboende mitt i Världsarvet, nuvarande bostad strax utanför Örnsköldsvik. Få känner till Höga kustens stigar bättre än Bengt, såväl kända som okända. Med sig på denna resa har han också sin kollega Lars Söderlind.

Om vandringarna

Varje dag erbjuds en mer krävande (18-20+ km) och en mindre krävande (8-12 km) vandring, båda guideledda. Med hjälp av vår klimatsmarta buss tar vi oss ut till olika startplatser och när vi vandrat klart väntar bussen på oss för återtransport. Det innebär att vi kan vandra sträckor som är logistiskt svåra att få till på egen hand. Terrängen varierar, och kan bitvis vara lite knepig med stigningar, stenar och rötter. Vid något tillfälle vandrar vi i stiglös terräng (framförallt den mer krävande gruppen). På vandringarna får vi se några av de vackraste och mest unika platserna på Höga kusten, och för den som är intresserad berättar Bengt och Lars gärna mer om natur, geologi, historia och kultur under vandringens gång.

Om klimatsmart resande

Nationalparksresor designar alla upplevelser för att minimera klimatavtrycket och främja det lokala resmålet. Resor sker med tåg eller klimatsmart buss, och vi eftersträvar ekologisk och närodlad mat på resmålen vi besöker.

Nationalparksresor samarbetar i Höga kusten med Byberg & Nordin buss som är ett lokalt företag och som kör sina moderna bussar nästan helt på biobaserat bränsle, s k HVO. De har också flera certifieringar för miljö, kvalitet m m.

Om våra boendealternativ

Vi bor bekvämt på hotell Björkudden invid Ångermanälvens strand, och på Norrfällsviken Rum & kök ute vid havet i en liten fiskeby. Här nedan kan du läsa mer om rumsalternativen, och längre ner mer om Björkudden och Norrfällsviken.

1. Hotellrum på Björkudden och Norrfällsviken, 14 900 kr (enkelrum + 3 600 kr)

Här bor du bekvämt i huvudbyggnaden på både Björkudden och i Norrfällsviken, med dusch och toalett på rummet. Det finns ett begränsat antal rum.

2. B&B Björkudden och stuga med WC i Norrfällsviken,14 100 kr (enkelrum + 3 000 kr)

Björkuddens B&B ligger i intilliggande Sjövillan (ca 30 m från huvudbyggnaden). Här bor du i nyrenoverade pensionatsrum med toalett och dusch i korridoren. I Norrfällsviken bor du i en självhushållsstuga med Dusch och WC i stugan. Stugorna ligger ca 5-10 min promenadavstånd från Norrfällsviken Rum& Kök där måltiderna intas, och givetvis har du tillgång till bastu och relax där.

3. B&B Björkudden och vandrarhemsrum inkl. lakan/handduk i Norrfällsviken , 13 500 kr (enkelrum + 1 300 kr)

Med detta boendealternativ bor du Björkuddens B&B i Sjövillan, och i Norrfällsviken i traditionellt vandrarhemsrum, med dusch och WC i korridoren. Vandrarhemmet ligger ca 5-10 min promenadavstånd från Norrfällsviken Rum& Kök där måltiderna intas, och givetvis har du tillgång till bastu och relax där.

Givetvis går det bra att boka del i dubbelrum även som soloresenär, om man kan tänka sig att dela rum.

Hotell Björkudden

På Hotell Björkudden bor vi 2 nätter med utsikt över Högakustenbron precis invid Ångermanälven. De har en restaurang med god vällagad mat och en miljö med storslagen natur! Här blandas charmen från sekelskiftet med dagens standard så att vi kan njuta av vår vistelse till fullo.

Det finns två boendealternativ, antingen i hotellrum med WC på rummet, eller rum i “bed & breakfast”-anda med toalett/dusch i korridoren. Rummen och de gemensamma badrummen är nyrenoverade och trevliga, och de flesta har utsikt mot älven. 

Restaurangen erbjuder en trevlig 2-rättersmeny med lokala råvaror. På kvällen har vi bokat den vedeldade bastun för den som vill mjuka upp trötta fötter och ben efter dagens vandring och svalka av sig med ett dopp i älven!


Norrfällsviken Rum & Kök, och Stugby

Efter vår vistelse vid Höga kustenbron förflyttar vi oss till Norrfällsviken som ligger strategiskt och vackert i norra delen av Höga kusten ute vid en fiskehamn nära havet. Världsarvsleden går genom Norrfällsviken, så efter dagens utflykt kan den som vill uppleva Norrfällsvikens naturreservat, vandra en bit längs havet eller varför inte gå en sväng nere i fiskehamnen? Hotellet har totalt 35 rum, vandrarhemsrum och stugor av olika storlek. Stugorna och vandrarhemmet ligger på ca 5-10 min promenadavstånd till hotellet där alla måltider intas gemensamt.

Här finns 3 boendealternativ. Hotellrum med WC på rummet, självhushållsstugor med WC, eller vandrarhemsrum med WC i korridoren.

Anläggningens bastu och relaxavdelning är tillgänglig för oss all under vår vistelse.

Via Ferrata: en utmaning för de som vill!

Sista dagen på resan bestiger de som vill Skuleberget, antingen genom någon av de vandringeleder som finns, eller genom Via Ferrata (bokas och betalas på plats).

Skuleberget är känd både för sin dramatiska klippvägg och för världens efter istidens högst belägna kustlinje som tidigare gick nästan på toppen av berget, numera 286 m.ö.h. 

Via Ferrata är ett klätteräventyr där du utmanar din höjdrädsla och njuter av den magiska utsikten över världsarvet Höga Kusten. Här har alla med en kroppsvikt mellan 40-140 kg möjlighet att uppleva bergsklättring på Skulebergets 250 meter höga bergvägg under maximal säkerhet, med vajersäkring. Det finns 4 leder med olika svårighetsgrader så det finns utmaningar för alla. Det krävs inga förkunskaper och du behöver inte ha en fysik utöver det vanliga.


Program dag för dag

Här nedan ser du ett preliminär resplan för resan. Den är preliminär eftersom vi vill kunna anpassa den efter t ex väder, deltagare och speciella händelser utefter vägen.

Dag 1 avresa

Nattåget avgår sent på kvällen från Malmö/Lund och ankommer Stockholm, där byte sker, tidigt på morgonen den 26 aug. Därefter snabbtåg från Stockholm till Härnösand.

Möjlighet att kliva på i Malmö eller Lund.


Dag 2 Ankomst, besök på Hemsö fästning och kortare vandring

Efter byte på morgonen i Stockholm, snabbtåg till Härnösand där tåget ankommer på förmiddagen.

I Härnösand möter guiderna upp på stationen. Vi reser med buss till Hemsö fästning för ett guidat besök i den gamla kustartilleristationen och lunch på resturangen. Här bjuds på också på vackra vyer över Ångermanälvens utlopp i Östersjön, och det blir promenad såväl i, som på, berget. Efter lunch på Hemsö, transport till Björkudden vid Höga kustenbron för incheckning. På eftermiddagen/kvällen kan den som vill vandra lilla högakustenleden (ca 5 eller 9 km), eller promenera längs Ångermannaälven i eftermiddagssolen.

Middag. Vedeldat bastubad i Ångermanälven för den som vill. 

Busstransport + färja till Hemsö och åter till hotellet ca 1 h 45 min


Dag 3 Vi vandrar Höga kustenleden!

Denna dag vandrar vi en del av etapp 1 och 2 på Höga Kusten leden, med bestigning av Valkallen där det blir fin utsikt. Den kortare vandringen är ca 8,5 km, och den längre ca 20 km. 

Mer information om Höga kustenleden hittar du här!

På eftermiddagen/kvällen kan den som vill vandra lilla högakustenleden (ca 4 eller 8 km), eller promenera längs Ångermanälven i eftermiddagssolen.

Middag. Vedeldat bastubad i Ångermanälven för den som vill. 

Busstransport ca 40 min.

Dag 4 Vandring i Nätra fjällskog

Vi upptäcker Nätra fjällskog! I den okända pärlan Nätra Fjällskog som ligger i norra delen av Höga kusten, får vi vandra i gammalt fäbodslandskap. Här erbjuds fin vandring i fjällskog längs en nyrestaurerad led. Vid rätt väder erbjuds dessutom en otrolig, milsvid utsikt över havsvikarna i öster och in mot det kulliga bergslandskapet i väster. Den kortare vandringen är ca 10 km, och den längre ca 20 km.

Efter vandringen går bussen till vårt nya boende, Norrfällsviken rum & kök, där vi checkar in. Bastu/relax för den som vill. 

Efter middagen kan den som vill upptäcka Norrfällsvikens fiskehamn, Norrfällsvikens naturreservat eller varför inte vandra en kortare sträcka längs världsarvsleden längs havet eller genom naturreservatet.

Busstransport ca 90 min

Dag 5 Högklinten, Omneberget, Bönhamn, Rotsidan

Idag går den mer krävande vandringen längs en sträcka från Mjällomsviken över Högklinten och Omneberget. Det 281 meter höga berget Högklinten är en storslagen plats att se och uppleva världsarvet Höga Kusten på. Härifrån har du milsvid utsikt, från Örnsköldsvik i norr till Härnösand i söder. Vid klart väder framträder högsta kustlinjen tydligt på bergshorisonten i norr och väster. Efter denna bestigning fortsätter den kuperade terrängen då gruppen tar sig upp och över Omneberget. Sträckan är 14 km men med stora höjdskillnader och bitvis besvärlig terräng.

Den mindre krävande vandringen går från Bönhamn ner mot Rotsidans naturreservat vid havet. Rotsidan är en fyra kilometer lång kuststräcka med plana stenhällar som slipats av havet. Det är ett populärt område där många vandrar eller solar på klipporna om somrarna. Men det är också en bra plats för att hitta arter typiska för Höga kusten eller uppleva karg kustnatur. Vandring ca 11 km, inte särkilt kupperat.

Efter vandringen middag, relax och egna kvällsturer för den som vill.

Busstransport ca 1 h (kortare för Högklintsgruppen)


Dag 6 Skuleskogens nationalpark

Buss till entré syd i Skuleskogens nationalpark. Vandringsslingor av olika längd med besök i bl a Slåttdalsskrevan. Skuleskogens nationalpark erbjuder fantastisk vandring, men också en spännande historia och öppnar upp sig likt en skolbok i naturgeografi och ger dig svaren på hur inlandsisen, landhöjningen och havsvågorna format landskapet. 

De som vill vandra långt  går ca 18 km varav 4 km i stiglös terräng. De som föredrar en kortare vandring vandrar ca 9 km.

Buss ca 1 timme.


Dag 7 Skuleberget

Bussresa till Skuleberget och besök i Naturum. Olika vandringsalternativ till toppen och ner igen. Den som vill provar Via ferrata, klättring med säkring i vajrar (bokas och betalas på plats).

Lunch på egen hand i toppstugan eller på restaurangen Hillside kitchen vid Naturum.

På eftermiddagen går bussen tillbaka mot Härnösand, där tåget avgår hemåt. Snabbtåg till Stockholm, byte till nattåg och ankomst till Lund/Malmö på morgonen söndag den 1 september.

Buss ca 1 h 30 min. Vandring 5-7 km i olika svårighetsgrader.

Dag 8 Ankomst Lund/Malmö

Nattåget ankommer Lund/Malmö tidigt på morgonen och äventyret avslutas för denna gång. Med oss bär vi härliga minnen från vandringar i vacker natur och fin gemenskap.

Program dag för dag

Dag 1 Avresa

Nattåget avgår sent på kvällen från Malmö/Lund och ankommer Stockholm, där byte sker, tidigt på morgonen den 26 aug. Därefter snabbtåg från Stockholm till Härnösand.

Möjlighet att kliva på i Malmö eller Lund.


Dag 2 Ankomst, besök på Hemsö fästning och kortare vandring

Efter byte på morgonen i Stockholm, snabbtåg till Härnösand där tåget ankommer på förmiddagen.

I Härnösand möter guiderna upp på stationen. Vi reser med buss till Hemsö fästning för ett guidat besök i den gamla kustartilleristationen och lunch på restaurangen. Här bjuds på också på vackra vyer över Ångermanälvens utlopp i Östersjön, och det blir promenad såväl i, som på, berget. Efter lunch på Hemsö, transport till Björkudden vid Höga kustenbron för incheckning. På eftermiddagen/kvällen kan den som vill vandra lilla Högakustenleden (ca 5 eller 9 km), eller promenera längs Ångermanälven i eftermiddagssolen.

Middag. Vedeldat bastubad i Ångermanälven för den som vill. 

Busstransport + färja till Hemsö och åter till hotellet ca 1 h 45 min

Dag 3 Vi vandrar Höga kustenleden!

Denna dag vandrar vi en del av etapp 1 och 2 på Höga Kusten leden, med bestigning av Valkallen där det blir fin utsikt. Den kortare vandringen är ca 8,5 km, och den längre ca 20 km. 

Mer information om Höga kustenleden hittar du här!

På eftermiddagen/kvällen kan den som vill vandra lilla Högakustenleden (ca 4 eller 8 km), eller promenera längs Ångermanälven i eftermiddagssolen.

Middag. Vedeldat bastubad i Ångermanälven för den som vill. 

Busstransport ca 40 min.

Dag 4 Vandring i Nätra fjällskog

Vi upptäcker Nätra fjällskog! I den okända pärlan Nätra Fjällskog som ligger i norra delen av Höga kusten, får vi vandra i gammalt fäbodslandskap. Här erbjuds fin vandring i fjällskog längs en nyrestaurerad led. Vid rätt väder erbjuds dessutom en otrolig, milsvid utsikt över havsvikarna i öster och in mot det kulliga bergslandskapet i väster. Den kortare vandringen är ca 10 km, och den längre ca 20 km.

Efter vandringen går bussen till vårt nya boende, Norrfällsviken rum & kök, där vi checkar in. Bastu/relax för den som vill. 

Efter middagen kan den som vill upptäcka Norrfällsvikens fiskehamn, Norrfällsvikens naturreservat eller varför inte vandra en kortare sträcka längs världsarvsleden längs havet eller genom naturreservatet.

Busstransport ca 90 min

Dag 5 Högklinten, Omneberget, Bönhamn, Rotsidan

Idag går den mer krävande vandringen längs en sträcka från Mjällomsviken över Högklinten och Omneberget. Det 281 meter höga berget Högklinten är en storslagen plats att se och uppleva världsarvet Höga Kusten på. Härifrån har du milsvid utsikt, från Örnsköldsvik i norr till Härnösand i söder. Vid klart väder framträder högsta kustlinjen tydligt på bergshorisonten i norr och väster. Efter denna bestigning fortsätter den kuperade terrängen då gruppen tar sig upp och över Omneberget. Sträckan är 14 km men med stora höjdskillnader och bitvis besvärlig terräng.

Den mindre krävande vandringen går från Bönhamn ner mot Rotsidans naturreservat vid havet. Rotsidan är en fyra kilometer lång kuststräcka med plana stenhällar som slipats av havet. Det är ett populärt område där många vandrar eller solar på klipporna om somrarna. Men det är också en bra plats för att hitta arter typiska för Höga kusten eller uppleva karg kustnatur. Vandring ca 11 km, inte särskilt kuperat.

Efter vandringen middag, relax och egna kvällsturer för den som vill.

Busstransport ca 1 h (kortare för Högklintsgruppen)

Dag 6 Skuleskogens nationalpark

Buss till entré syd i Skuleskogens nationalpark. Vandringsslingor av olika längd med besök i bl a Slåttdalsskrevan. Skuleskogens nationalpark erbjuder fantastisk vandring, men också en spännande historia och öppnar upp sig likt en skolbok i naturgeografi och ger dig svaren på hur inlandsisen, landhöjningen och havsvågorna format landskapet. 

De som vill vandra långt går ca 18 km varav 4 km i stiglös terräng. De som föredrar en kortare vandring vandrar ca 9 km.

Buss ca 1 timme.

Dag 7 Skuleberget

Bussresa till  Skuleberget och besök i Naturum. Olika vandringsalternativ till toppen och ner igen. Den som vill provar Via ferrata, klättring med säkring i vajrar (bokas och betalas på plats).

Lunch på egen hand i toppstugan eller på restaurangen Hillside kitchen vid Naturum.

På eftermiddagen går bussen tillbaka mot Härnösand, där tåget avgår hemåt. Snabbtåg till Stockholm, byte till nattåg och ankomst till Lund/Malmö på morgonen söndag den 1 september.

Buss ca 1 h 30 min. Vandring 5-7 km i olika svårighetsgrader.

Dag 8 Ankomst Lund/Malmö

Nattåget ankommer Lund/Malmö tidigt på morgonen och äventyret avslutas för denna gång. Med oss bär vi härliga minnen från vandringar i vacker natur och fin gemenskap.

Upptäck alla våra klimatsmarta resor!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!