fbpx

Klimatsmart på riktigt

Vi reser klimatsmart, oftast med tåg eller med buss som körs på 100 % förnybart bränsle, så kallat HVO, och med bussar som är miljöcertifierade enligt ISO 14001. Maten som ingår är oftast ekologisk och/eller lokalproducerad samt är så lite klimatpåverkande som möjligt.

Hållbart och lokalt förankrat

Nationalparksresor arrangerar resor till några av Skandinaviens allra finaste naturområden. Vi är måna om en hållbar turismutveckling som bygger på ett medvetet ekologiskt och ekonomiskt tankesätt med lokal förankring. Det ger också roligare och mer innehållsrika upplevelser. På våra resmål samarbetar vi alltid med lokala företag och entreprenörer för att bidra till den lokala ekonomin. Genom våra naturresor hoppas vi också bidra till ökad kunskap och respekt om naturen vi upplever med sina unika naturvärden.

Klimatmärkning av resor

Nationalparksresor arrangerar klimatsmarta resor. Som ett led i vårt hållbarhetsarbete strävar vi efter ökad transparens för att våra deltagare ska veta hur stora eller små utsläpp våra resor orsakar. Vi använder också verktyget internt för att skapa så klimatsmarta resor som möjligt. Många gånger går det som researrangör att göra mycket för att sänka klimatavtrycket av en resa. Mest påtagligt är såklart vilken typ av transport som används. Här bredvid ser du klimatavtrycket för vår Norgeresa som går av stapeln 1-7 juli 2024.

Vi använder oss av verktyget Klimatmärkt resa. Klimatmärkt resa är en informationsplattform för klimatdata och utsläppsvisualiseringar för resor. Datan är baserad på öppen forskning framtagen av oberoende forskare vid Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg och Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

Läs mer om klimatmärkt resa här!


Upptäck alla våra klimatsmarta resor!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!