fbpx

Det här är Nationalparksresor

När man reser med oss på Nationalparksresor kan man förvänta sig en personlig och närodlad upplevelse, till den finaste natur som Skandinavien har att erbjuda. Vi reser alltid klimatsmart och hållbart.

Skandinaviens finaste natur

Vi drivs av att hjälpa fler uppleva den finaste natur som Skandinavien har att erbjuda. Vi fyller våra upplevelser med både de välkända nationalparkerna och de mer okända pärlorna och blir extra entusiastiska när vi får visa upp våra egna smultronställen.

Personligt och närodlat 

Vi är en liten grupp engagerade naturvänner och lokal experter som tillsammans komponerar ihop magiska naturupplevelser. Vi bjuder in dig att upptäcka dessa tillsammans med oss. Välkommen till vårt community!

Klimatsmart och hållbart

VI designar alla våra upplevelser för att minimera klimatavtrycket och främja det lokala resmålet. Resor sker med tåg eller klimatsmart buss, och vi eftersträvar ekologisk och närodlad mat på resmålen vi besöker.

Vanliga frågor

Här har vi samlat matnyttig information för dig som funderar på att boka en resa med oss, eller som kanske redan bokat. Det går givetvis även bra att höra av sig till oss via telefon eller e-post om ni inte hittar svaret på er fråga här.

Vem kan följa med?

Våra äventyr är till för alla som vill upptäcka och njuta av fin natur i Sverige, med betoning på områden som är lite okända eller svåra att nå utan egen transport. Du behöver absolut inte vara atlet för att följa med men du måste gilla att röra på dig. Inga krav på förkunskaper finns. Många av våra deltagare reser själva – alla har inte kompisar som gillar den här typen av resor. Reser du själv finns god chans att vi kan hitta någon annan resenär åt dig att dela rum med. God mat, bekväm logi och gästfria värdar ingår alltid.

Utrymme för spontanitet

Vi har alltid en resplan att utgå ifrån men ibland finns möjligheter att improvisera. Kanske färdledaren fått nys om att en speciell fågel synts till, att en orkidé blommar just då eller att färdledaren har speciella kunskaper om ett fint område som hen vill visa för deltagarna. Resplanerna är därför preliminära. Vi uppmuntrar färdledarna att ta egna initiativ som kan göra resan ännu mer innehållsrik och intressant. 

Bussar

Våra bussar uppfyller de senaste miljökraven och är utrustade med säkerhetsbälten. Givetvis är våra bussar rökfria, utrustade med luftkonditionering och toalett.

Boende

Boendet är en viktig del av resan. Vi väljer våra vandrarhem/hotell och andra boenden med omsorg när det gäller läge, mat och service. Oftast prioriterar vi just läget, nära fin natur. På många ställen är det skillnader mellan rumsstorlek, utrustning och utsikt. 

Del i dubbelrum är grundstandard på våra resor, men ofta inte med toalett på rummet. På flera resmål finns möjlighet att boka tre- eller fyrbäddsrum. Detta medger normalt inte prisreducering. Detaljer om detta framgår på respektive resa. I flerbäddsrummen kan förekomma att män och kvinnor delar rum.

Resenär som reser ensam placeras i rum med annan resenär, men kan betala extra för att erhålla enkelrum. Vissa övernattningsställen har endast ett fåtal enkelrum.


Lunch / matsäck

På våra resor prioriterar vi att vara ute i naturen så mycket som möjligt. Ofta äts lunchen i form av matsäck/picknick vilken du har möjlighet att göra vid frukosten varje dag. Avresedagen ber vi dig dock oftast att ta med egen matsäck. 

Ta med vattenflaska, kåsa/mugg samt termos för varm dryck. För att minska engångsartiklar kommer vi allt oftare också be dig ta med egen tallrik och bestick, men vad som gäller för din resa får du besked om i god tid innan avresa. Om du gillar Varma koppen eller annan specialdryck ber vi att du tar med det själv.


Resegaranti

Nationalparksresor/Ecotour Scandinavia AB har ställt den lagstadgade resegarantin till Kammarkollegiet och följer de allmänna villkor för paketresor som gemensamt tagits fram av Konsumentverket och nätverket Svensk Turism. Villkoren bygger på paketreselagen.

Privata grupper och företag

Nationalparksresor är specialister på resor med kvalificerad färdledning till fin natur i Sverige, med betoning på naturskyddade områden. Vi ordnar också resor för privata grupper eller företag. Det kan vara i storslagen fjällnatur, i någon av våra unika skärgårdar, i utkanten av Stockholm eller var som helst däremellan. Kontakta oss gärna så diskuterar vi olika upplägg tillsammans! jakob@nationalparksresor.se

Upptäck alla våra klimatsmarta resor!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!