fbpx

Östkustleden är en av Gotlands okända pärlor. Upplev den på egen hand och låt oss sköta allt det pratkiska!

Östkustleden sträcker sig utefter den vackra kusten på östra Gotland. Leden binder ihop 8 socknar och passerar genom 8 naturreservat och tar dig till fots utefter en naturskön kuststräcka, ofta svår att nå utan egen bil. Du får uppleva gammal skog, gamla pittoreska fiskelägen, sandstränder, stenstränder, raukar och höga klinter, fågelliv och mycket mer. Det är lika vackert att gå här i maj, med vitsipporna blommande i skogen som det är i september när sensommarens värme dröjer sig kvar i den gotländska kalkgrunden.

Nationalparksresor kommer att under 2024 erbjuda tillfälle att vandra leden på egen hand, där vi ordnar transporter, boenden och måltider. Värd för resan är den mycket kunnige vandraren Cecilia Mellberg. Hon har sina rötter på östra Gotland och är delaktig i en vandringsbok om Gotland. Hon kommer finnas med och berätta om de olika vandringssträckorna, ordna med transporter till startplats och från slutplats och finas tillhands under resans gång. Vi kommer ha avresedatum på sensommaren, mest troligt mitten och slutet av augusti.

Fullständig information om vandringarna kommer du hitta här på vår hemsida i början på maj.

Vill du ha mer information när bokningen öppnar? Klicka här för att skriva upp dig för mer information!

Vi löser allt det praktiska

I det här vandringspaketet löser vi allt det praktiska så att du kan fokusera på att njuta av vandringen. På filmen här intill kan du se mer om Östkustleden.

I paketet ingår:

  • 3 övernattningar längs östkusten inkl. frukost
  • Pickningluncher och goda middagar
  • Upphämtning/avlämning i Visby samt till/från vandringen
  • Introduktionsträff och löpande information om vandringarna från Cecilia Mellberg med rötter på ön , som är medförfattare till en vandringsbok om Gotland.

Tillkommer:

  • Resa till och från Visby
  • Alkoholhaltiga drycker


Har du frågor kring denna resa, eller vill få en påminnelse när bokningen öppnar? Kontaka oss så hjälper vi dig gärna, vi tycker om att prata med reslystna! Klicka här för att anmäla intresse!

Upptäck alla våra klimatsmarta resor!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!